Categories

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Νεοφιλελέρες σας σιχαθήκαμε...


Τελικά το βαρέλι δεν έχει πάτο. Όσο και να αναρωτιέσαι φίλε μου τι πήγε στραβά σε αυτή τη ρημαδοχώρα, κάποια βολεμένα αδηφάγα κομματόσκυλα θα δίνουν διαρκώς την απάντηση στα ερωτήματά σου.

Όλοι αυτοί που σε κατηγορούν πως ζούσες πάνω από τις δυνατότητές σου και καλώς παθαίνεις αυτά που παθαίνεις γιατί ως γνωστόν «μαζί τα φάγαμε», όλοι αυτοί που σου κουνάνε το δάχτυλο γιατί δεν μαζεύεις τις αποδείξεις από τον κουρέα, τον μικροπωλητή ή τον καστανά της γειτονιάς σου λες κι αυτοί σε κλέβουν καθημερινά και όχι το κράτος-φοροκλέφτης που έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια δικαίου, όλοι αυτοί που σε κατακρίνουν ότι σπαταλάς τα λεφτά σου σε γυναίκες, ποτά, καφέδες ή οτιδήποτε άλλο αφού δουλειά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, πρέπει να κάνουν τρεις απλές κινήσεις: να κλείσουν το στόμα τους, να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν με το πρώτο αεροπλάνο για τις πραγματικές τους πατρίδες.

Όσο για το ποιες είναι οι πραγματικές τους πατρίδες, είναι πια κοινό μυστικό. Άλλοι μένουν Παναμά, άλλοι στις Βρετανικές Νήσους, άλλοι στην Ελβετία και άλλοι γενικά Ευρώπη. Οπουδήποτε αλλού πάντως εκτός από την Ελλάδα. Αρκεί να πληρούται το τρίπτυχο λάδι – βόλεμα – χρήμα. Έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια διαρκούς ύφεσης και υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που το μόνο που σκέφτονται όταν θα ξυπνήσουν είναι το αν θα διοριστούν αναξιοκρατικά σε κάποιο κομματικό πόστο και πως θα γίνουν τα τσιράκια των αφεντικών τους για να πάρουν ένα 200αρικο που δεν το δικαιούνται. Χωρίς να έχουν σπουδάσει, χωρίς να έχουν εργαστεί, χωρίς να έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει κρίση, τι σημαίνει να ψάχνει κανείς στους κάδους για να φάει.

Είναι η λογική του μέσου Έλληνα παρτάκια και καλοπερασάκια που βάζει πάνω από όλα το «εγώ» για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του αδιαφορώντας για τον διπλανό του. Στο κάτω-κάτω τι τον νοιάζει. Αυτός να έχει μεροκάματο και ο άλλος ας πάει να κόψει το λαιμό του. Για το γείτονα θα ενδιαφερθεί νομίζεις; Όταν όμως ο γείτονας χάσει το σπίτι του από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα ξεκινήσουν σύντομα, έτσι για να διαπομπεύονται και ψηφιακά οι πολίτες, τότε να δούμε εάν θα συνεχίσει να καυχιέται πως η κρίση δεν τον έχει χτυπήσει ακόμη.

Το πρόβλημα δεν επαφίεται μόνο στο πολιτικό σύστημα. Εκείνοι εξάλλου μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους. Τουλάχιστον όσοι μας εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο. Απ’ τα αριστερά μέχρι τα δεξιά. Κλέβουν, μας βομβαρδίζουν καθημερινά στο ψέμα και έχουν εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών τους, των εγγονών και των δισέγγονών τους. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Για πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε. Δυστυχώς μέσα στην κοινωνία υπάρχουν πολλά αρπακτικά που τρέφονται από τους ανωτέρους τους και αυτό τους δίνει ώθηση να συνεχίζουν να το πράττουν μέχρι αηδίας. Μέσα στην κοινωνία μας εκκολάπτονται οι κάθε λογής Αδώνιδες και οι κάθε λογής νεοφιλελέδες που χαίρονται με αυτά που βιώνουμε. Με τη βοήθεια των βουλευτάδων που υποστηρίζουν, του ιερατείου που προσκυνούν και των ΜΜΕ που παρακολουθούν.

Μέχρι τότε όμως τι γίνεται; Η πάσα δόθηκε. Καιρός φίλε μου είναι να βάλεις την υπογραφή σου και να γίνεις εσύ πρωταγωνιστής της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου