Categories

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Όλοι οι υποψήφιοι των κομμάτων στο Νομό Βοιωτίας


Λίγες μέρες απέμειναν πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και τα επιτελεία των κομμάτων είναι έτοιμα να μπουν στη μάχη, άλλα για να καταλάβουν την πρωτιά, άλλα για να αποτελέσουν την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και άλλα για να διεκδικήσουν μια θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Από το νομό Βοιωτίας συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλές εκπλήξεις στις λίστες των ψηφοδελτίων με πολλά από τα κόμματα να περιλαμβάνουν νέα πρόσωπα. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν αρκετές μεταγραφές και βεβαίως ηχηρές απουσίες παλαιότερων υποψηφίων. Πάμε να δούμε λοιπόν τους υποψηφίους της Βοιωτίας που πρόκειται να εκλεγούν βάσει του συστήματος της λίστας στις 20 Σεπτέμβρη.


ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, επικεφαλής τέθηκε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής, Νίκος Θηβαίος. Έκπληξη ωστόσο αποτελούν οι απουσίες σημαντικών στελεχών που πήραν μέρος στις προηγούμενες εκλογές όπως οι Δημήτρης Αλεξάνδρου από τη Θήβα και Βασίλης Τσιτσιρίγκος από τη Λιβαδειά.

 1. Θηβαίος Νίκος
 2. Ακριβάκης Σπύρος
 3. Κατσίκη Παγώνα
 4. Πελώνης Χρήστος
 5. Ζανιάς Βασίλης

Νέα Δημοκρατία


Με την αποχώρηση του Γιάννη Καράμπελα αλλά και την επιστροφή της Άριας Αγάτσα που τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση της λίστας, έκλεισε και το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον, ο Βαγγέλης Γιαννάκης, γιός του πρώην βουλευτή της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, Μιχάλη Γιαννάκη, έμεινε εκτός λίστας λόγω κομματικών αντιδράσεων.

 1. Μπασιάκος Βαγγέλης
 2. Κουτσούμπας Ανδρέας
 3. Θεοδώρου-Μαγουλά Λουκία
 4. Μαχαίρα Κική
 5. Αγάτσα Άρια

Λαϊκή Ενότητα

Με δυναμικές προσθήκες ενισχύθηκε το νεότευκτο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη καθώς μεταξύ των υποψηφίων είναι οι Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας που έφυγαν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τηρώντας τις δεσμεύσεις με τις οποίες είχαν εκλεγεί, καταψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο.

 1. Σταθάς Ιωάννης
 2. Σκούμας Αθανάσιος
 3. Πούλου Ελένη
 4. Μοναχόπουλος Ηρακλής
 5. Βελιτζέλου Ακτίνα

Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή

Το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στη Βοιωτία με κάποιες μικρές αλλαγές απαρτίζουν οι:

 1. Καρακώστας Ευάγγελος
 2. Μίγκου Ελένη
 3. Λαμπρούσης Αναστάσιος
 4. Ρεντούμης Ελευθέριος
 5. Ψαλίδας Δημήτριος

Το Ποτάμι

Στην πρώτη θέση της λίστας του Ποταμιού τέθηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καράμπελας ενώ στη δεύτερη ο Πάρις Βυλλιώτης, γιός της Βασιλικής Τσόνογλου που υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Απουσιάζουν από τα ψηφοδέλτια οι προηγούμενοι υποψήφιοι με το κόμμα Σταμάτης Χαλβατζής, Παναγιώτης Περγαντάς, Δημήτρης Μπάκας και Αλεξία Φαντάκη.

 1. Καράμπελας Ιωάννης
 2. Βυλλιώτης Πάρις
 3. Γκώνιας Ματθαίος
 4. Παγώνα Γεωργία
 5. Στάμου Εύα

Κ.Κ.Ε.

Σταθερό χωρίς αλλαγές παραμένει το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Βοιωτία με τον γ.γ. Δημήτρη Κουτσούμπα να κατεβαίνει υποψήφιος στη Β' Αθήνας αλλά και στη Βοιωτία, όπως και στις προηγούμενες εκλογές του Ιανουαρίου.

 1. Κουτσούμπας Δημήτρης
 2. Κοτσικώνας Επαμεινώνδας
 3. Τουλουμάκος Αντώνιος
 4. Τζάνου Σταυρούλα
 5. Καβάλος Γεώργιος

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Με μια αποχώρηση αυτή του Βασίλη Παπαδάκη που στη θέση του μπήκε ο Γιώργος Αδαμάκης έκλεισε το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ και παρότι το κόμμα είναι άγνωστο εάν θα είναι μέσα στην επόμενη Βουλή, οι υποψήφιοι παραμένουν ως έχουν.

 1. Δελαβέκουρας Αποστόλης
 2. Παπαβασιλείου Κατερίνα
 3. Κουρνέτα-Τουρκοχωρίτη Ευριδίκη
 4. Χρυσικός Γεώργιος
 5. Αδαμάκης Γεώργιος

ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.

Μετά τις αποτυχημένες ζυμώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην νομάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, επιστρέφει και τοποθετείται στην πρώτη θέση της λίστας των υποψηφίων της συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο ίδιος όπως έχει δείξει, έχει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν, ωστόσο τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά με την παράταξη της κεντροαριστεράς να έχει υποστεί αρκετές διασπάσεις.

 1. Περγαντάς Κλέαρχος
 2. Κόλλιας Βασίλης
 3. Θεοδωρικάκος Αλέξανδρος
 4. Κωνσταντίνου Μιχάλης
 5. Νικολάου Άννα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Ε.Ε.Κ.

Με κοινή κάθοδο στις εκλογές επέλεξαν να διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΕΚ-Τροτσικστές μαζί με τους ανένταχτους/ες αγωνιστές/τριες της Αριστεράς, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής με την εξουσία του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

 1. Φουντάς Δημοσθένης
 2. Γρυπάρης Σωτήριος
 3. Διαμαντή Αλεξάνδρα
 4. Λαμπρόπουλος Νικόλαος
 5. Παπαδημητρίου Σωτήριος

Ένωση Κεντρώων

Ανανεωμένο σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εμφανίζεται και το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 4 υποψηφίους στη Βοιωτία, το κόμμα του οποίου φαίνεται πως έχει θέσει γερά τα θεμέλια για την πρώτη του είσοδο στη Βουλή μετά από 23 χρόνια!

 1. Γκάτσος Χρήστος
 2. Καστρίνης Λεωνίδας
 3. Καλογερογιάννης Βασίλης
 4. Τζανάκης Παναγιώτης


Ε.ΠΑ.Μ.

Τέλος, με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο του οικονομολόγου-αναλυτή και γνωστού για τις θέσεις του υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, Δημήτρη Καζάκη, κατεβαίνει υποψήφια η σκηνοθέτις Δάφνη Μουστάκα.

Πηγή: exeisminima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου